Трикчета: Защо е добре да слагаме лед върху кюфтетата

16377
Трикчета: Защо е добре да слагаме лед върху кюфтетата
Снимка: iStock/Guliver

Почти всички хора обичат храна, приготвена на скара. Тя е подходяща за ядене както в студено, така и в топло време. Доста вкусно звучи добре приготвени кюфтенца, хубава компания и студена бира, нали?

Скарата изглежда като нещо, за което не са необходими специални умения. Това обаче със сигурност не е така! А и, колкото и да сте добри, винаги може още повече!

Рошавите кюфтета, по които всички полудяха

През лятото повечето от нас предпочитат да си похапват вкусни, леки и освежаващи ястия. Обикновено през този период от годината сме поч...

Много е важно почистването на скарата. Вероятно го правите със специална четка. Понякога обаче косми от нея остават по уреда, а от там попадат в стомасите ни чрез храната. Така че най-препоръчителният начин, по който да почиствате скарата, е да го правите с помощта на алуминиево фолио. Намачкайте голяма топка от нега, хванете я с помощта на щипката, с която обръщате кюфтетата и изтъркайте скарата с фолиото, докато е все още гореща. Това е тайна, която може и да знаете, но ето нещо, за което едва ли сте чували.

Малко хора поставят късчета лед върху кюфтетата. Чудите ли се защо се прави това? Има ли смисъл изобщо? Абсурдно ли ви се струва? Не е! Кюфтетата, приготвени на скара, обикновено се получават невероятно. Но за да бъдат наистина това, към което се стремим, е добре да бъдат достатъчно сочни. За да успеете да постигнете наистина идеално изпечено кюфте ви съветваме да използвате този гениален трик. Когато наредите оформената кайма на скарата, поставете отгоре върху отделните топчета по парче лед. Има и хора, които използват бучка масло или маргарин вместо това. Само че по този начин кюфтенцата стават прекалено мазни. Ако искате да са здравословни, придържайте се към употребата на лед. При нагряване ледът ще се разтопи и кюфтетата ще са по- сочни и вкусни от когато и да било.

Друго месно произведение, което често приготвяме на скара, са шишчета. Дървените шишове, които използваме за нанизване обаче понякога изгарят или даже се запалват, докато ги печем. Ето един прост трик, с който може да избегнете и това. Достатъчно е да потопите шишчетата в купа с вода. Оставете ги накиснати в продължение на около 20 минути преди да преминете към приготвянето. По този начин ще избегнете евентуално подпалване. Съветваме ви също да използвате по две пръчки за един кебап. Така ще се сте сигурни, че няма да изпаднат между решетките в случай, че се окажат прекалено раздалечени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Постна руска салата за 15 минути – всички ще я харесат

Вкусен кекс за Цветница, който се приготвя за 30 минути

Картофени пръчици – най-доброто мезе за бира

Вкусни курабии за Цветница – готови са за 30 минути

Баница със сирене само с 1 кора – по-вкусна е от всяка друга

Вижте какво опитните готвачи слагат на агнешкото, за да е толкова КРЕХКО

Най-вкусният козунак, който се изяжда още преди Великден

Класическа рецепта за родопски пататник

Бисквитената торта от нашето детство

Топят се в устата: Милинки от тефтера на баба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com