Планети-номади се реят из Млечния път

21650
Планети-номади се реят из Млечния път

В Млечния път има повече от 100 000 свободно движещи се планети, които за разлика от нашата подредена Слънчева система не обикалят около звезда, съобщи Дискавъри.

Изводите са направени от наблюдения на десетина планети-номади, засечени, когато гравитацията им за кратко изкривява светлината на минаващи звезди.

Японски учени ще изградят космически лифт до 2050 г.

Японската строителна корпорация "Обаяши" планира до 2050 година да осъществи проекта космически лифт - безракетен метод за доставка на ...

За да направят изчислението, астрофизикът Луис Стригари и колегите му от Станфордския университет са отчели гравитационното привличане на Млечния път, колко материал съдържа и как този материал може да бъде разпределен сред космически обекти с размер вариращ от този на Юпитер до този на миниатюрния Плутон.

Сред най-интересните заключения е това, че в галактиката ни няма достатъчно звездни системи за всички планети-номади. Това означава, че не всички свободно движещи се планети са "сирачета", изхвърлени от родното им място.

Изследването повдига нови въпроси за това как се образуват планетите и дали има различни процеси, с които те достигат своя размер. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com