Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Управление без ДПС ми се струва невъзможно": Анализ на Яница Петкова (ВИДЕО)

06 юни 2024, 15:30 часа • 9776 прочитания

Три партии са много близо до второто място на вота в неделя. Интрига за първото няма. 

Това заяви в предаването "Студио Actualno" социологът от "Галъп", Яница Петкова. По думите ѝ онези избиратели, които не са взели все още решение за кого ще гласуват, биха могли да променят структурата, която в момента се очертава.

Кой с кого?

"Ще е интересно отношението на първия към втория. От една страна, с единия елемент от ПП-ДБ може да има разговори. А и вътре самите отношения между тази коалиционна формация ще са много интересни, ако има срив в електоралната подкрепа след вота, дали няма да се мисли в някаква посока на разделяне", заяви Петкова. По думите ѝ що се отнася до ДПС - посланията са завоалирани.

"Управление без тяхно участие на мен ми се струва, че не е възможно, както беше и преди. Но дали ще е явно, дали ще е в коалиция  подкрепа - това е друго. Ние и преди бяхме в такава ситуация, но сега ще е по-ясно изразена", посочи Яница Петкова.

Според нея, когато се говори за "третия състезател за второто място", тоест партия "Възраждане", там има ясна заявка за опозиция. "Ако те успеят да се качат на втората позиция, това ще бъде регистрирано като огромен успех за тях", заяви още социологът от "Галъп".

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес