The Sales House ще продава рекламното време на Nickelodeon, Nick Jr и Nicktoons в България

3058
The Sales House ще продава рекламното време на Nickelodeon, Nick Jr и Nicktoons в България
Снимка: iStock/Guliver

The Sales House анонсира, че от 1 януари 2020 г. поема продажбата на рекламното време на Viacom за България. След Discovery, това е втората голяма международна медийна компания, която става част от портфолиото на The Sales House. Каналите на Viacom, отворени за реклама в България, включват №1 детски развлекателен бранд в света – Nickelodeon, както и популярните детски канали Nick Jr и Nicktoons.

Viacom International Media Networks (VIMN) е лидер в създаването и разпространението на тематично развлекателно съдържание в световен мащаб. Nickelodeon предлага някои от най-качествените детски анимационни и игрални сериали, изпълнени с хумор и вдъхновение за децата. Програмата на Nick Jr пък е комбинация от забавно и образователно съдържание, което позволява на малчуганите да се учат посредством играта. Програмното портфолио на каналите включва популярните анимационни серии Костенурките Нинджа, Спондж Боб Квадратни Гащи, Кунг Фу Панда; образователните филмчета за деца в предучилищна възраст Дора Изследователката, Геймърки и Опасният Хенри; както и игрални сериали, фокусирани върху ежедневните проблеми в семейството като Тъндърмен срещу Тъндърмен, Училище за Рок, Ники, Рики, Дики и Дона.

Други познати на българската аудитория канали на Viacom, които за момента не излъчват локални реклами, са Comedy Central Extra, MTV и VH1.

„Nickelodeon е лидер сред детските канали в голяма част от страните в Централна и Източна Европа, благодарение на отличното си програмно съдържание и разнообразния си профил. Каналите на Viacom имат изключителни резултати сред детска и тийнейджърска аудитория, предпочитани са еднакво от момчета и момичета, а също така достигат отлична гледаемост и сред аудиторията между 18 и 49 годишна възраст. Щастливи сме от новото попълнение в портфолиото ни. То добавя детска аудитория и укрепва женския афинитет на групата ни от канали.“, каза Весела Димова, управляващ съдружник в The Sales House.

Viacom International Media Networks (VIMN), част от Viacom Inc., е собственик на едни от най- популярните международни мултимедийни развлекателни канали като Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Nick Jr. и Paramount Channel. Viacom достига кумулативно до над 4,3 млрд потребители в повече от 180 страни посредством близо 300 локализирани телевизионни програми и дигитални медии на над 40 езика.

The Sales House* бе създадена през 2017 г. и функционира от 1 януари 2018 г. Компанията стартира с представителството на каналите Discovery, TLC и ID. В началото на 2019 г. бяха добавени каналите на Scripps Networks – Travel Channel, Fine Living и Food Network, а през 2020 г. освен трите канала на Viacom, се очаква и старта на Eurosport 1. Локалните канали, които The Sales House продава са WNESSTV и Канал 3. Делът от аудиторията между 18 и 49 годишна възраст на каналите от портфолиото на The Sales House през 2020 г. ще достигне 7%.

В следствие сливанията на медийни групи в световен мащаб, международните компании, които продават рекамно време в България към момента са 5 – Discovery (включително и каналите на Scripps)**, Viacom, Disney (включително и каналите на Fox и National Geographic)***, Sony, Turner.

*The Sales House е собственост и се управлява от екип професионалисти, които се отделиха от търговския отдел на бТВ през 2017 г.

**Discovery Inc. придоби Scripps Networks през 2018 г., с което стана собственик и на TVN - най- голямата ефирна ТВ в Полша.

***Disney придоби 21st Century Fox през 2019 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Интерактивна образователна инсталация на Yettel кани потребителите да научат повече за електронните отпадъци

Русия се цели по Украйна със сателитни снимки, купени от американски компании?

Над 100 представители на А1 се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир A1 Gaming Thursday

С коя компания преговаря Apple за внедряване на AI модела ѝ във функции на iPhone?

Запознайте се с Dell XPS 14: Пример за премиум лаптоп

Турският дрон "Байрактар" успешно изстреля свръхзвукова ракета (ВИДЕО)

Кой оглави класацията за най-надеждна мрежа у нас

След стъпките на САЩ да забрани TikTok: Китай ще защити интересите на компанията

Многообразие и приобщаване – това ли е новата важна тема за бизнеса?

Заради Китай: Долната камара в САЩ с първа стъпка за пълна забрана на TikTok

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии