Дни до края на квалификацията за участие в Sprite Graffiti Fest 2013

19931
Дни до края на квалификацията за участие в Sprite Graffiti Fest 2013

По-малко от десет дни имат всички млади графити артисти в България, които искат да се класират за финала на Sprite Graffiti Fest 2013. Петък, 21-ви юни е последният ден, в който те могат да качат скиците си на страницата на феста във фейсбук -https://www.facebook.com/SpriteGraffitiFest.

От 21-ви до 23-ти юни специално жури ще избере десетимата най-добри, които ще рисуват на 29-и юни в парк Борисова градина в София.

Фестивал на билките в село Младен на връх Еньовден

На най-дългия ден в годината, 22 юни, над язовира в китното село Младен, община Севлиево, ще се случи първото издание на „Фестива...

Темата на конкурса е STAY FRESH. Всеки който има навършени 14 години може да участва в квалификацията. Освен мотивацията да бъдат избрани сред десетте най-добри, които ще рисуват на финала, участниците в конкурса имат и други стимули за участие: всяка седмица най-бързите десетима, които първи качат своите скици печелят награди. Авторът на най-добрата скица от седмицата, за която гласуват всички фейсбук фенове на фестивала също получава награда.

Авторите на десетте най-добри скици, избрани от журито, ще рисуват легални графити на 29-и юни в парк Борисова градина. Там всеки от тях ще има на разположение комплект от 12 флакона и стена с размери 5 м на 2 м, общо 10 квадратни метра площ за рисуване. Там ще бъде избран най-добрият, отново от същото жури. Ще има и награди за второ и трето място.

Sprite Graffiti Fest се провежда за десета юбилейна година. Слоганът на събитието тази година е „10 Years of Refreshment” (10 години освежаване). Фестивалът подкрепя млади графити артисти и им дава възможност да творят легално и да изявят таланта си на живо пред публика.

Sprite Graffiti Fest се организира от фондация „Радар” с подкрепата на компанията Coca-Cola България и в партньорство със Столична Община. За втора поредна година Sprite Graffiti Fest е част от инициативите за кандидатурата на София за «Европейска столица на културата 2019 г.

Гей филм фест разяри църквата и обществеността

Първи по рода си гей филмов фестивал се провежда в Пловдив. В рамките на девет поредни дни ще бъдат показани девет ленти с историите и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com