X
 
 

Деца ще се включат в урок по горска педагогика

288 0
photo of Деца ще се включат в урок по горска педагогика
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Над 60 деца от летните занимални в Шумен ще се включат в урок по горска педагогика, свързан с опасността от летните пожари. Това съобщиха от Североизточното държавно предприятие. Занятието се организира по идея на ръководството на Североизточното държавно предприятие. В урока, който ще продължи два часа, ще участват и експерти от ПП „Шуменско плато“, които ще покажат на децата, че огънят може да бъде и полезен. В проявата ще се включат и служители на РДПБЗН.

Всички деца ще преминат през три центъра, като в единият ще могат да изгасят сами запален от тях огън с гръбни пръскачки и противопожарния автомобил на ДГС-Шумен. Горските ще има разкажат и за един от най-големите пожари за последните години – този в Благово, при който изгоряха над 70 декара смесена гора. Във вторият пункт, подготвен от експертите на ПП „Шуменско плато“, малчуганите ще се учат как да си запалят огън в гората, за да си приготвят храна.

Мъж загина след тежка катастрофа между камион и бус край Шумен

Тежка катастрофа край Шумен. Челен сблъсък между камион и бус. На място е загинал 27-годишният водач на буса, който е останал затиснат ...

В третият център служители на пожарната в Шумен ще покажат на децата един от автомобилите, с които работят и ще им обяснят какво трябва да направим, за да опазим горите от пожари. Урокът ще се проведе на 24 юли, от 10.00 часа, на заслоните до ИАР „Шуменска крепост“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 23-29 септември

Овен Новата седмица ще бъде изпълнена с романтика и промени. Мислите, чувствата и обстоятелствата в живота ви ще бъдат подложени на колебания....

Последно в Актуално