Сметопочистваща фирма съди община Шумен

10013
Сметопочистваща фирма съди община Шумен
Снимка: БГНЕС

Сметопочистващата фирма "Титан" БКС заведе дело срещу Община Шумен. Искът е за неизплатени лихви върху забавените плащания, начислени за 2013 г. Сумата, за която може да претендира дружеството, е 11 447 лв.

Процесът започна в шуменския районен съд. Управителят на "Титан-БКС" Христо Николов, обясни, че план-сметката за миналата година е приета от Общинския съвет едва на 7 ноември. Дотогава фирмата-концесионер е получавала всеки месец по 1/12 от сумата, гласувана за дейността за 2012 г.

"Титан" става част от "Софийска вода"?

Фирма „Титан”, която се грижи за сметосъбирането на София и която беше собственик на ЦСКА, може да се окаже част от „...

След като общинския съвет е одобрил план-сметката, на фирмата е изплатена цялата главница. Концесионерът обаче си търси лихвите върху нея, защото на практика през първите десет месеца има забавено плащане, информира Радио Шумен.

Съдът трябва да се произнесе по делото в 30 дневен срок. "Искаме хората да разберат кой е коректният партньор на общината, и с работата си вече много години го доказваме", каза Христо Николов. Той допълни, че с вероятно и за тазгодишните плащания ще се заведе дело, тъй като общинският съвет още не е одобрил план-сметката на дружеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен