34-годишен смелчага извади кръста от ледените води на река Вит

1391
34-годишен смелчага извади кръста от ледените води на река Вит
Снимка: Общински съвет Плевен
34-годишният Павлин Първанов днес пръв стигна до богоявленския кръст, хвърлен в ледените води на река Вит край село Ясен. Младият мъж е автомонтьор и е баща на две момчета – на 4 г. и 7 г., които бяха заедно с него край реката.

Павлин участва за първи път в ритуала на Йордановден. Конкуренти му бяха още близо 30 смелчаци. Той ще получи от общинската управа на Плевен награда от 300 лева.

Пожарникар извади кръста от морето край Каварна

Кръста от морските води край Каварна е изваден от 22-годишният пожарникар Андриян Сократев от близкото село Българево. От общината уточ...

„Пожелавам си здраве и късмет през новата година на себе си, на семейството си и на всички плевенчани“, каза 34-годишният мъж.

Във водите на Вит за здраве влезе и най-младият общински съветник на Плевен - Йордан Грижов, който на Йордановден има двоен празник - рожден ден и имен ден.

В ритуала тази година участваха и музиканти и танцьори от Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев”, които пресъздадоха обичая във вида, характерен за Северняшката етнографска област.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители