Американското посолство у нас финансира ремонта на 148-годишно училище в Пловдив

1094
Американското посолство у нас финансира ремонта на 148-годишно училище в Пловдив
Снимка: Божилова
Общо 6 млн долара са инвестициите по програмата за хуманитарна помощ на отдела за военно сътрудничество в посолството на САЩ у нас, 94 000 долара са вложени в реновирането на Основно училище "Душо Хаджидеков" в Пловдив.

Днес Н.Пр. Ерик Рубен заедно с представители на посолството присъстваха на тържество, на което символично прерязаха лентата на обновената сграда. Дарена преди 148 години от възрожденеца Душо Хаджидеков на града за училище, днес след ремонта тя нека служи на децата на града още толкова години, пожела при откриването Н.Пр. Ерик Рубен.  Общо 60 са обектите, финансирани по програмата на отдела за военно сътрудничество на американското посолство у нас, последните, освен пловдивското училище, са новоизградено триетажно крило към Детска градина "Детелина" в Поморие, изцяло обновен дневен център за младежи с уврежздания и център за специализирана образователна подкрепа в Бургас, напълно обновени детски площадки и игрови съоръжения на Детски градини "Ален мак" и "Бриз" във Варна.

Осъдиха 51 годишен мъж в Пловдив за грабеж и опит за блудство

51-годишен мъж получи присъда от 4 години затвор за грабеж и опит за блудство. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловд...

"Днешното откриване на реновираното училище е поредното доказателство за доброто ни сътрудничество", каза още посланик Рубен и благодари на община Пловдив и на изпълнителите на проекта. По- късно той се срещна с кмета на града Иван Тотев и пожела успех на Пловдив в бъдещото му домакинство като Европейска столица на културата.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители