Богомилово и Раднево ще плащат за нови водни услуги от ноември

1401
Богомилово и Раднево ще плащат за нови водни услуги от ноември
Снимка: Getty Images/Guliver
Всички потребители от старозагорскато село Богомилово и град Раднево ще плащат отвеждане и пречистване на отпадъчни води от 1 ноември, съобщават от ВиК ЕООД - Стара Загора.

По два проекта, финансирани от европейски фондове - „Битово-фекална канализация на с. Богомилово, община Стара Загора Етап II и Етап III” и „Интегриран воден Проект изграждане и разширение на ВиК мрежата на град Раднево“, в двете населени места бяха изградени улични канализационни мрежи, включително и сградните канализационни отклонения към имотите. Чл. 84, ал. 4 от Закона за устройство на територията задължава собствениците на застроени недвижими имоти да се присъединят към изградените водоснабдителни и канализационни мрежи и съоръжения. Ако не са го направили, но живеят на улица с изградена улична канализация, подадените от тях Декларации за липса на включване към изградените канализационни мрежи се считат за невалидни.

Декларации могат да подават само собственици на имоти на улици без изградена улична канализация, разяснява от ВиК. Цените, които ще се начисляват към сметките от 1 ноември, могат да се видят тук!

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители