„Фондацията“ отприщи море от емоции на хиляди почитатели на рока в Русе

4296
„Фондацията“ отприщи море от емоции на хиляди почитатели на рока в Русе
Снимка: Община Русе
Фенове на хардрока се събраха на площад „Свобода“ в Русе в третия ден на XI издание на Грийн рок фест. Сред тях имаше както русенци, така и  хора от цялата страна.  

Кристиан Костов се качва на една сцена с „Фондацията“ и „Щурците“ в Лондон

Българският представител на Евровизия 2017 – Кристиан Костов – ще представи песента “Beautiful Mess” пред бълга...

Кулминацията на тазгодишното издание на Грийн рок фест бе участието на супер групата „Фондацията“, която заедно с Валди Тотев и Наско от Б.Т.Р. представи предпремиерно проекта си „75 години Кирил Маричков“. В продължение на два часа прозвучаха едни от най-обичаните хитове на българската легенда „Щурците“: „Вкусът на времето“, „Футуролог“, „Веселина“, „Среща“, „Хамлет“, „Клетва“ и др. , които взривиха публиката и възкресиха прекрасни спомени на по-възрастните почитатели на легендарната група.  „Фондацията“, Валди Тотев и Наско Пенев пяха два пъти на бис по желание на хилядите фенове от Русе и от цялата страна, които не искаха концертът да приключи.

По-рано на пресконференция с членовете на „Фондацията“ заместник-кметът по европейското развитие Страхил Карапчански каза: „По време на тазгодишното издание сбъдваме една мечта, а именно да съберем на една сцена както младежки рок групи, така и утвърдени изпълнители. Тридневният Грийн Рок Фест е своеобразен празник за нашия град“. Той подари на Кирил Маричков шарж, нарисуван от известния русенски художник Огнян Балканджиев. Кирил Маричков от своя страна благодари за гостоприемството и сподели, че винаги е удоволствие да гостува в крайдунавския град и да се среща с русенската публика.

„Да благодаря на Господ, да ми запази гласа още време и да пиша песни“, каза българската рок легендата. Маричков допълни, че е приключил с работата по нов албум, който ще е готов за концерта в София на 30 октомври, когато навършва 75 години.

"Фондацията" влиза в операта

За пръв път зала „Опера” ще приюти членовете на групата „Фондацията”. Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители