Изложба в Русе разказва „За копнежа и природата“

373
Изложба в Русе разказва „За копнежа и природата“
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев
В емблематичното за русенци Доходно здание на 16 октомври се откри изложбата „За копнежа и природата“, представяща подбрани творби от фестивала „Процес-пространство“.

Експозицията обединява различни по жанр творби, които са вдъхновени от природата, Земята и рециклирането на различни по произход материали, както и влагането на нов смисъл в на пръв поглед ненужни обекти, които чрез преработка стават произведение на изкуството. Заглавието на изложбата, която е част от 28-мото издание на Фестивал  „Процес-пространство“ обръща внимание на копнежа, като висша форма на желание, граничещо с идеал. В тази първа за това издание на форума изложба, опазването на природата и Земята и екологичния начин на живот са идеалът, към който акцентират авторите на произведенията. 9 участници от България и чужбина, както и самите организатори на Фестивала, пресъздават своето виждане за копнеж.

В Смолян готвят изложба именития гайдар Костадин Илчев

Изложба „Костадин Илчев – гайдарят, учителят, майсторът“ ще бъде открита на 18 октомври в Регионалния исторически муз...

На събитието присъства директорът на отдел „Култура и образование“ в Община Русе Ирена Петрова, която връчи поздравителен адрес на директора на Фондация „Процес-пространство“ Христина Бобокова от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Творбите могат да бъдат разгледани до 02.11.2018 г. в Доходно здание.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители