Красива 13-метрова елха ще радва пловдивчани за празниците

946
Красива 13-метрова елха ще радва пловдивчани за празниците
Снимка: Actualno.com / Община Пловдив
Коледната елха пред община Пловдив, светлините на която ще бъдат запалени тържествено утре, е висока 13 метра. Тя ще има над 4 хиляди зелени клончета, а теглото й заедно с украсата е около 1,5 тона. Коледното дръвче е изработено от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. 11 служители на предприятието довършват монтажа й, като всяко едно от клончетата внимателно се изважда от кашона, игличките се разперват, след което се нареждат до върха.

Успоредно с монтажа на елха върви и украсяването. Декорацията е от хармонично разположени малки, средни и големи звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Около елхата ще има жилков гирлянд, който вечер и през нощта ще свети в студена светлина. Студена светлина ще има и в долната част на елхата, на около метър от основата й. Останалата част от елхата ще свети вечер и през нощта в топъл нюанс. За върха се предвижда мигаща блиц светлина.

Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени в петък от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, който ще отправи и поздрав към  пловдивчани и гости на града. На сцената ще се изявят Детска вокална формация „Омайниче“ с ръководител Таня Орманова,  гайдари от Гайдарски състав „Родопчани“ към Народно читалище „Гого Мавров – 1930“ Пловдив и Фолклорен танцов ансамбъл „Седенчица“.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители