Пловдивчани украсяват истински коледни дръвчета в центъра на града

999
Пловдивчани украсяват истински коледни дръвчета в центъра на града
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Десетки пловдивчани се включиха в украсяването на живите дръвчета, поставени от община Пловдив в центъра на града. В началото на седмицата 25 малки живи смърча в саксии бяха разположени на стълбите на Каменица от работници на ОП „Градини и паркове“, като инициативата е под надслов „Украси елха“.

Към днешна дата почти всички дръвчета са в празнична премяна, като сред включилите се са служители на здравни институции, на общински предприятия, както и ученици. Днес своята коледна украса сложиха и талантливите момичета и момчета от пловдивския „Арт Войс Център“. Предстои това да направят и учениците от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства с лично изработени от тях уникални декорации.

Дръвчетата са разположени на едно от любимите през последните години за туристи места за снимки в града - около надписът "Together". Те са с височина 1,50 - 1,80 метра и са отгледани в разсадника на "Градини и паркове". Предстои след Коледните и Новогодишни празници в средата на януари дръвчетата да бъдат засадени в някой от пловдивските паркове.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители