Протестираха срещу избора на Гешев и в Пловдив

2139
Протестираха срещу избора на Гешев и в Пловдив
Снимка: Божилова
Малоброен, но силно мотивиран протест срещу назначението на Гешев за нов главен прокурор, се събра пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Сред хората, които публично изразиха своето несъгласие, беше и адвокат Михаил Екимджиев, който вече изрази своето мнение и в медиите.

Хиляди граждани се събраха на протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор (ВИДЕО)

Хиляди граждани се събраха пред Съдебната палата в София, за да изразят своето недоволство от кандидатурата на заместник-главния прокур...

"Това не е избор, това е назначение, каза той и моето несъгласие идва не само от начина, по който се провежда процедурата и от изказванията на Гешев по повод бъдещите му действия, но и от начина, по който вече се проведоха редица акции на прокуратурата под негово ръководство. " Екимджиев припомни ареста на Иванчева, когато "две жени бяха оковани и водени като панаирджийски мечки по улицата".

"Понеделници за справедливост" се нарича инициативата, която предстои - всеки понеделник пред прокуратурата в Пловдив ще има протест до оставката или отстраняването на Гешев, казаха организаторите. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители