С над 7 000 лв. община Асеновград подпомогна нуждаещи се

2105
С над 7 000 лв. община Асеновград подпомогна нуждаещи се
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Еднократна социална помощ на девет души отпусна Общински съвет-Асеновград на ноемврийското си редовно заседание. Общата сума, която местният парламен отдели за нуждаещи се асеновградчани, възлиза на над 7 000 лева. Решенията за отпускане на средствата бяха взети с единодушие, от страна на съветниците. По 300 лева те отделиха за подпомагане терапията на 48-годишният Павел Тумбаков от асеновградското село Червен, чиято диагноза е „Вътремозъчен кръвоизлив в хемисфера, субкортикален“ и за 49-годишната асеновградчанка Даниела Монева, на която е било извършено оперативно лечение на двете очи. Такава е отпуснатата сума и за Яшар Абдърман. Той е на постоянна медикаментозна терапия, с диагноза „Други уточнени демиелизиращи болести на централната нервна система“. Средствата му са необходими за поемане на част от разходите по лечението.

Еднократна социална помощ, също в размер на 300 лева, бе отделена и за Хазел Кючюкова, която е в тежко социално и здравно положение, живее сама и няма близки. С 500 лева, пък, бе подпомогнато лечението на Тодор Батинков. Към момента той също е в тежко здравословно състояние, с ампутиран крак и това налага постоянно до него да има човек. 200 лева бяха отделени за Николай Попхристев, на 49 г., който е със 100% трудова неработоспособност. Парите са му нужни за извършване на прегледи, изследвания и операция в лицево-челюстна хирургия.

Над 1 000 асеновградчани поискаха помощи за отопление за новия зимен сезон

Близо 1 100 заявления-декларации за получаване на целева помощ за отопление през предстоящия зимен сезон са подадени засега в Дире...

Още 300 лева Общинският съвет в града гласува за безработната Пенка Андреева за осигуряване пътните на сина й. Детето пътува всеки ден от Асеновград, за да посещава училище в Пловдив. Същата сума бе отделена и за 19-годишната Сибел Мухтарова. Средствата й са необходими за закупуване на учебни пособия и плащане на семестриална такса за обучение. През септември тази година момичето е останало с един родител. Тя учи в специалност „Помощник-фармацевт“ в Медицинския колеж към Медицинския университет в Пловдив. Семестриалната такса, която заплаща, е в размер на над 2 100 лева.

Общински съвет-Асеновград подпомогна финансово и 4-годишната Ева, която страда от „Сарком на Юинг“. Средствата, отпуснати за детето, са в размер на 5 000 лева. Към този момент терапията на малката асеновградчанка се провежда в Германия, а благотворителните каузаи за нея, от страна на асеновградчани, продължават.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители