Странна смърт на цигански барон, близък преди време до ДПС

10313
Странна смърт на цигански барон, близък преди време до ДПС
Снимка: Actualno.com
Двама мъже са открити мъртви по Коледа в Смолянско, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Рано сутринта след празника - около 7,15 часа на 26-ти декември, в Районното управление на Чепеларе е получено съобщение, че пред стая в пампоровски хотел е починал 52-годишен мъж от село Галиче, област Враца.

По-късно стана ясно, че починалият е Мехти Касъмов – известен ромски барон от селото на скандално известния кмет Ценко Чоков.

Мехти празнувал с роднини в Пампорово, но в разгара на купона му прилошало. Близките му повикали Спешна помощ, като медиците установили, че пациентът е с високо кръвно налягане. Дали му лекарства и преценили, че не е за болница. Малко по-късно човекът починал пред стаята си в хотела. Предполага се, че е получил мозъчен кръвоизлив.

От полицията съобщават, че първоначални данни за насилствена смърт не са установени. Трупът на починалия е транспортиран в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" АД - гр. Смолян, за аутопсия.

Известният активист на ДПС Мехти Касъмов Хасков бе осъден през 2007-ма година за източване на над 10 000 тона зърно от складовете на Държавния резерв в Оряхово чрез едноличната му фирма „Скът – Мехти Касъмов“, регистрирана в Галиче.  

През 2000 г. „Скът“ сключва договор с "Държавен резерв" за съхранение на зърно. При проверка в края на 2001 г. бива установена липса над 10 хиляди тона пшеница, чиято стойност е повече от 2 млн.лв. Тогава Мехти Хасков се оправда, че зърното е нападнато от гъгрица и главня. Пред обвинението той бе обяснил, че дал пшеницата на клиенти с уговорката тя да се възстанови след обработката срещу вредителите. Първоначално тезата му бе потвърдена, но след това се разбра от свидетели, че по негова заповед зърното било извозвано с камиони в продължение на един месец и продавано без бележки и фактури в Ловеч и Априлци.

Мехти бил от най-известните брокери на гласове за ДПС и години наред помагал в местните избори за бившия кмет Ценко Чоков.

На 25-ти декември пък по молба на близките за местно издирване е бил обявен 58-годишен смолянчанин. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия около 17 часа същия ден човекът е намерен мъртъв в собствения му автомобил, паркиран пред вилата на бившето предприятие „ДАП – Смолян“ в землището на село Полковник Серафимово.

И за него не са установени данни за насилствена смърт.

Двете местопроизшествия са запазени, извършен е оглед от дежурни оперативни групи и е са образувани досъдебни производства.   

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Копенхаген, пощенска карта: Дания не дава 2 Копенхаген, пощенска карта: Дания не дава преди 4 години Профил на трол?
  щом ПРЕСТОЯТ на нашенци в централна-южна Англия се обвързва с въпрос дали на Лимасол в Кипър има радарната система на Англия , какво тогава ? Купим стар ф-16 на цената от Кипър .
  : 4 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  ДПС си е БКП, и олигарси те си действат с нея. Лошото е че мюсюлманите патят от тва 😑
  : 1 !
 • холандски Ф-16 на скрап без пари , 35 броя 1.1 холандски Ф-16 на скрап без пари , 35 броя преди 4 години Профил на трол?
  фактът че нашенците както в планетарната зала така и в централна летяшата чиния (ЦУМ вместо гъвреци от С. Трифонов в часовникът пред столичната гара) са решили да ни обвързват следното хилядолетие с американският борч заради никога доставени Ф-16 , когато холандското правирелството подарява 36 броя такива блок-72 Ваймар на пожелавашите , това си говори като очертан ненужен разход своему. Нашата к виж още ›› ласа се поразхожда простичко казахо другаде : Short-Squeeze на фондова борса б Ню Юрк ли ? Ето , там си мислят , действат , актѝорстват , изживяват се нашенските под прикритие на планетарната зала и други подобни привилеги пратеници , да ни вършат-свършат двата края . Докладът на Централната Руска Банка за отчетната дейност 2018 година много или малко ли е красиворечив посоката му ? Четем словом : 1. ДДС , прибираемост да се увеличи както и 2. изтичане на капитал заради външен дълг : или в прав лесно расбираем контекст на Ф-16 скрап Веимар-блок 72 - Нито постъпления или отчет на ДДС , нито капиталовия отчет освен под общата презумция за правилното по ... Това ли се нарича по смисъл на правилата еди-коя-си търг ли ? Тук май сме на пазар са вторични суровини .
  : 3 !