Свикват комисия по безопасност на язовирите във Враца

451
Свикват комисия по безопасност на язовирите във Враца
Недоразумение за изпускането на вода от язовир в Борован, довело до повишаване нивото на язовир в Хайредин, предизвика спор между кметовете и доведе до решението на Областния управител за незабавно свикване на Междуведомствената комисията по безопасност на язовирите. Това стана днес на заседание на Областния щаб за изпълнение плана за защита при бедствия в област Враца.

От община Хайредин заявиха, че ремонтните дейности на яз. „Рогозен” и „Бързина” продължават. Работи се по преливниците на водоемите и по обновяването на основните изпускватели, но поради повишаване нивото на водата, ремонтът не е приключил. Не стана ясно дали язовирът в Борован или този във  Фурен са са причинили повишаване нивото на водата, което  забавя ремонта в с. Хайредин.  

Междуведомствената комисия ще извърши цялостен оглед на състоянието на водоемите в областта, заяви областният управител на Враца Малина Николова. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители