„Тиймбилдинг в клас“ - за първи път в асеновградско училище

2008
„Тиймбилдинг в клас“ - за първи път в асеновградско училище
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Инициативата „Тиймбилдинг в клас“ се проведе за първи път в асеновградско школо. Чрез мероприятието учениците от 7-ми клас на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в село Боянци се учиха да работят в екип и да подкрепят съучениците си, вместо да се приемат един друг, като конкуренция. „Тиймбилдинг в клас“ прилага психологически методи, а основната цел е да се създаде здрава среда между децата в учебното заведение, в която те да се чувстват комфортно.

Част от игрите, които се проведоха, бяха логически, а други – състезателни с физическа натовареност. В различните занимания седмокласниците бяха групирани в отбори, като в едно от тях, със завързани очи те трябваше да достигнат предварително зададена цел. Играта им показа, че е важно да бъдат единни в действията си и да помагат на приятелите си, защото колективите усилия винаги жънат успех.

Възрастта на учениците, при които да се проведе мероприятието, бе специално подбрана. „На 13 г. подрастващите вече осъзнават и разбират своите отговорности, анализират ситуациите и могат да възприемат идеята на инициативата. Тази учебна година те завършват един етап от своето образование и от следващата ще бъдат в други училища и класове. Затова е необходимо да научат какво представлява отборната работа и да бъдат сплотени. Тиймбилдингът им подсказа, че приемствеността и уважението между отделните личности допринасят за здравото общуване на различните членове от един екип, колкото и разнопосочни да са вижданията на всеки от тях.“, обясни за Actualno.com директорът на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ - Весела Симеонова.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители