В старозагорска болница решават с анкета трябва ли да се изследваме за коронавируса

608
В старозагорска болница решават с анкета трябва ли да се изследваме за коронавируса
Снимка: Актуално
Изготвяне на специално разработена анкета, която ще показва в проценти каква е вероятността да сме болни от коронавирус и трябва ли да се изследваме, е поръчал проф. д-р Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. 

Според него с попълването й ще може да се разбере защо не е необходимо всеки човек да се изследва и вече е на сайта на лечебното заведение. "Анкетата показва каква е вероятността даден човек да е заразен. Ще бъде разпространена и в социалните мрежи, за да стигне до повече хора", обяснява проф. Йовчев. 

Нарушилите задължителната си карантина старозагорци са се върнали от чужбина 

Три досъдебни производства наблюдава Районна прокуратура - Стара Загора, за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина от трима м...

От утре всеки, който желае, ще може да се изследва за коронавирус в Диагностично-консултативния център към болницата, обяви още той. Бързият тест ще се извършва срещу цена от около 30 лева. В момента болницата разполага с 250 бързи теста, а до края на утрешния ден се очакват още 500. Тестването ще се прави с капка кръв от пръста, а резултатът ще излиза за 10 минути.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители