ВАЗ не може да реши случая с улица „Крайбрежна“ в Поморие

3938
ВАЗ не може да реши случая с улица „Крайбрежна“ в Поморие
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Върховният административен съд реши, че спорът за концесията на плаж „Поморие-изток”, трябва да се върне за решаване от Комисията за защита на конкуренцията.

До спора се стигна, след като Министерството на туризма обяви конкурс за плаж „Поморие-изток”. Тогава стана ясно, че в плажната ивица е включена и улица „Крайбрежна“. Тя обаче по документи, които датират от 1902 година, когато градът се е казвал Анхиало, е част регулационния план на Поморие. Има я и в следващия регулационен план от 1968 и в последния от 1988 година, което показва, че улица „Крайбрежна“ е собственост на община Поморие, а не на държавата. Освен това е транспортен възел, на нея са построени заведения и се ползва от пешеходци. Кметът на Поморие Димитър Алексиев дори покани министъра на туризма да плажува на нея, щом я счита за част от ивицата.

„Много е интересно, че от министерството на туризма твърдят че там е плаж. И аз им предложих лятото да дойдат и да летуват на асфалта“. Това каза за Actualno.com Иван Алексиев и добави: “Видно е че там в улица“.

В крайна сметка ВАС констатира, че жалбата на кмета за плажната концесия трябва да бъде върната за решаване отново в КЗК, поради допуснати съществени нарушения.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители