Врачани ще отбележат 75-тата годишнина от бомбардировките над града през 1944 г.

579
Врачани ще отбележат 75-тата годишнина от бомбардировките над града през 1944 г.
Снимка: Община Враца
Община Враца ще отдаде почит на своите съграждани, загинали в бомбардировките през 1944 г. На 24 януари се навършват 75 години от въздушното нападение над Враца през Втората световна война. Историята разказва, че на този ден 300 самолета от 15-та въздушна армия на САЩ по план трябвало да нанесат удар над София. Гъстата мъгла попречила на бомбардировачите да се ориентират и те изсипали бомбите над Враца, Кунино,Беглеж и още населени места в Северна България.  Резултатите са трагични за врачани – 124 човека са загинали, а 250 са ранени.

На 24 януари от 10.30 ч. ще започне отслужването на панахида за жертвите в храм „Свето Възнесение“. След ритуала в църквата ще бъдат поднесени венци и цветя пред  Мемориала на загиналите във Втората световна война и бомбардировката над Враца, намиращ се на бул. „Никола Войводов”.

„Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“ във врачанска библиотека на 7 февруари

По традиция врачанската Регионална библиотека „Христо Ботев" организира Нощ на книгите за Хари Потър. Проявата ще се проведе...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители