До дни Етичната комисия на ВСС ще решава за Камен Ситнилски

8779
До дни Етичната комисия на ВСС ще решава за Камен Ситнилски

След заседанието на Висшия съдебен съвет идната сряда Етичната комисия към него ще се събере, за да вземе решение по казуса "Камен Ситнилски". Това заяви председателят на комисията Ясен Тодоров, предаде БГНЕС.

Етичната комисия изслуша днес магистратите, чиито имена бяха замесени в скандала – окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев, председателя на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова, апелативния прокурор на Бургас Емил Христов, председателя на РС - Свиленград Христо Георчев и самият Камен Ситнилски. Сред тях дори имало обидени затова че се налага да бъдат привиквани по този начин от комисията.

След продължилото близо четири часа заседание председателят на комисията съобщи, че самият той лично се е запознал с петте оперативни дела, въз основа на едно от които е образувано досъдебното производство за престъпление по служба срещу апелативния прокурор на Бургас Емил Христов.

Публикуваното в сайта "Афера" отговаря на истината. Тоест, съдържанието на публикуваните в публичното пространство разговори отговаря на съдържащото се в оперативните дела, уточни Ясен Тодоров. Той обясни, че Етичната комисия ще разгледа в сряда и предложението на Ситнилски за организирането и провеждането на анонимна анкета сред делегатите на събранието, избрало членовете на ВСС от квотата на прокуратурата.

Не може да вземем прибързано решение, трябва да си свършим работата качествено, подчерта Ясен Тодоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-важното за деня, 15 юни
Най-важното за деня, 15 юни

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 15 юни. РУСКИ БТР-И ГОРЯТ В УКРАЙНА, А ПУТИН ГОВОРИ ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД...