Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Собствената марка „Брей!“ на Kaufland – победител в конкурса „Продукт на годината“

14 юни 2024, 17:23 часа • 815 прочитания

Най-много отличия за собствената си марка „Брей!“ получи Kaufland България в тазгодишното издание на утвърдения международен конкурс за иновации в продукти и услуги „Продукт на годината". Лидерът в ритейла спечели наградите в категориите „Солети“, „Зеленчуци“ и „Замразени зеленчуци“.

Безапелационни победители в съответните категории са хрупкавите солети, свежите краставици и бланшираните, бързо замразени броколи от собствената марка „Брей!“, като всички те са родно производство.

„Продукт на годината“ е най-голямата световна награда за иновации в продукти и услуги, гласувана от потребителите. Конкурсът се провежда в повече от 45 държави по света, а победителите във всяка категория се определят чрез национално представително изследване. То е организирано от независимата изследователска компания Nielsen International и обхваща над 2000 потребители или потенциални потребители за всяка категория. Трите критерия, по които оценяват потребителите са  „Иновативност“, „Привлекателност“ и „Нагласи за покупка“.

„Признанието на потребителите е най-важната оценка за нас. Тя е доказателство за нашите усилия, постоянство и отдаденост, с която развиваме собствената ни марка „Брей!“. Тя е създадена с български производители, които подкрепяме, за да отговорим на нуждите и вкуса на клиентите ни, осигурявайки им винаги отлично качество на изгодни цени“, коментира Радослав Куртев, ръководител направление „Свежи храни и собствени марки“ в Kaufland България.

Победителят във всяка категория получава ексклузивно лиценза на наградата и възможността да използва разпознаваемото червено лого „Продукт на годината“.

Линията собствени продукти „Брей!" на Kaufland България е вдъхновена от традиционната българска кухня и съчетава първокласно качество със страхотен вкус. От 2020 г. досега гамата продукти наброява над 135 хранителни продукта от всички продуктови групи, включително и плодове, и зеленчуци. За формирането на асортимента на "Брей!" Kaufland си партнира с български производители, чиято продукция идва от цялата страна. По този начин компанията подкрепя произведените у нас стоки и предлага качествени български продукти, които родният потребител цени и търси. Високото качество и достъпната цена превърнаха „Брей!“ в любима марка на българските потребители, като само за 2023 г. тя бележи ръст в продажбите от 60%. Продуктите „Брей!“ са и сред фаворитите на учените от Българската полярна експедиция, на която Kaufland България стана партньор в контекста на своята политика за устойчиво развитие и като част от усилията си да допринася за опазване на околната среда и климата. Ритейлърът осигури качествена и родна храна на Българския антарктически институт и на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ по време на пътя им до Ледения континент и престоя на учените там.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес