Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първото дело срещу Васил Божков бе отложено

14 юни 2024, 09:42 часа • 750 прочитания

В градския съд на София бе насрочено разпоредително заседание по първото дело срещу бизнесмена Васил Божков. Той е обвиняем за участие в престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления. Ход на процеса обаче не бе даден, защото не бяха призовани всички участници. Следващото заседание е насрочено за 5 юли.

Това е т.нар. хазартно дело, по което бизнесменът ще отговаря, че вследствие на дейността на групата ѝ четири негови дружества не са платили на държавата близо 559 млн. лв. хазартни такси и данъци. Обвиняеми са още девет души, част от които са били на ръководни позиции в закритата преди години Държавна комисия по хазарта. Още: 50-ти парламент и субсидии: Уникален карък за Каракачанов

Божков заяви извън съдебната зала, че ще иска делото да се гледа по съкратената процедура. Той ще иска да бъдат разпитани 15-16 свидетели, които са важните, вместо 300.

Той отново не пропусна да каже, че делото е скалъпено от Борисов и Пеевски. По думите му сред свидетелите имало чистачки, камериерки и негови служители отреди 10 години и показанията им били незначителни. Божков добави, че иска процесът да приключи бързо и да не се точи 10 години. Още: Извън парламента, но със субсидия: Засега и Радостин Василев, и Васил Божков

В момента бизнесменът е на свобода под гаранция. Той бе кандидат за депутат на последните избори. Партията му не успя да влезе в парламента.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес