ЕК следи скандала с подслушването, но още няма да се намесва

7499
ЕК следи скандала с подслушването, но още няма да се намесва

Скандалът с подслушванията и невероятните разкрития на бившия земеделски министър Мирослав Найденов вече отекна и в Брюксел. 

На днешния редовен брифинг на Комисията говорителят на ЕК Марк Грей потвърди, че в Брюксел са запознати с днешното интервю на Найденов. Засега обаче в ЕК няма писмени или документирани по друг начин доказателства по повод откритата проверка, но следи случая от седмици.

Мирослав Найденов: Целият кабинет, дори Борисов, беше подслушван от Цветанов

МВР ме подслушваше незаконно, като това беше разпоредено от бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов. Това сензационно за...

"Няма да се намесваме в разследване, което не е приключило", добави Грей, попитан дали ЕК би заела позиция предвид разрастването на скандала, предаде БНТ.

Междувременно и лидерът на ДСБ Иван Костов не пропусна да даде коментар по скандалните думи на Найденов. Костов заяви, че правителството на ГЕРБ е върнало практиките на Държавна сигурност в България.

"Възстановиха се практики на подслушване, на политическо мракобесие, както го нарича самият Мирослав Найденов, които са били на преден план в работата му, а не грижата за доходите, за работата и сигурността на хората. На самата сигурност на хората са посегнали с изключителна лекота", каза Костов.

"Удивително е защо останалите министри от кабинета "Борисов" мълчат, с какви компромати ги държат Бойко Борисов и Цветан Цветанов и не смеят да кажат това, което всички знаем. За никой не е тайна, че те са подслушвали. Борисов призна това още на 6 януари 2011 година. Тогава той каза, че ще подслушва министрите", коментира лидерът на ДСБ.

"Проблемът е защо мълчи и президентът Росен Плевнелиев и защо се прави, че не е потърпевш. Това, което се случва в момента, означава, че нито една политическа сила в следващото Народно събрание няма да остави ненаказано поведението на Борисов и Цветанов. За тези хора пътят в политиката е свършил и това неминуемо ще се отрази и върху ГЕРБ. ГЕРБ не може да издържи подобен удар", убеден е Костов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com