Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бебешките пюрета са предпочитан избор за захранване на бебето

20 май 2024, 14:19 часа • 646 прочитания

Бебешките пюрета са препоръчван от педиатрите и предпочитан от родителите избор за захранване на бебето. Това сподели д-р Андрей Гончаров, един от основните лектори на форума за бременни и родители „Ох, на мама!“, част от портфолиото на Нет Инфо. Педиатърът д-р Андрей Гончаров, който е и един от ключовите участници в поредицата „Моето бебе расте“ на Kaufland и Българската педиатрична асоциация, представи предимствата на бебешките пюрета и разказа за първите стъпки в храненето в кърмаческа и ранна детска възраст. Безплатното събитие събра над 300 млади или бъдещи родители в Event Space 2020 в София и онлайн.

„Готовите бебешки храни са много добър избор, дори и за най-взискателните. Те винаги са под много строг регулаторен контрол не само от институцията, която ги произвежда, но и от БАБХ и други агенции, които ги проследяват“, подчерта д-р Андрей Гончаров по време на лекцията си. Педиатърът разказа за различните възможности и за етапите в процеса по въвеждане на нови храни и даде отговори на всички въпроси, които вълнуваха родителите.

В разнообразната гама пюрета K-Bio се включват 24 различни вкуса и текстури, подходящи за различните етапи от развитие на децата. Те са 100% органични и са специално разработени, за да отговорят на нуждите на децата от най-ранна възраст. Серията K-Bio е част от устойчивия асортимент на Kaufland и включва както пюрета от само един продукт, подходящи за първоначално захранване, така и комбинирани зеленчукови и месни ястия, зърнени каши, макаронени изделия и ориз. Цялата гама от собствената марка на Kaufland K-Bio, предназначена за най-малките, е одобрена от Българската педиатрична асоциация.

Повече за храненето и дневния прием на необходимите полезни вещества и минерали можете да разберете в новия десети епизод на поредицата „Моето бебе расте“ на Kaufland и Българската педиатрична асоциация, посветен на десетия месец от развитието на бебето. В него към д-р Андрей Гончаров се присъединяват педиатърът д-р Мила Байчева и редакторът на детска литература Албена Раленкова.  

„Плодовите пюрета са добре дошли, за да обогатят вкуса на кашите и да предложат нови вкусове на малчуганите“, споделя в епизода  д-р Мила Байчева. Тя подсказва на новите родители, че най-лесни за предлагане на малчуганите са пасираните пресни плодове и зеленчуци.

През десетия месец от живота си бебетата правят и първия си досег с книгите и продължават активното откриване на света около тях. Специално създадени за деца на тази възраст, книгите играят ключова роля в стимулирането на тяхното психомоторно развитие. Повече за видовете книжки и как най-достъпно да бъдат представени на децата споделя Албена Раленкова, редактор детска литература в новия епизод от видеопоредицата „Моето бебе расте“, който вече е достъпен онлайн.

Поредицата „Моето бебе расте“ включва 12 епизода. Първият от тях беше излъчен на 1 юни 2023 г. по повод Деня на детето. Всеки епизод разказва за най-важното в грижата за бебето през всеки месец от първата му година – за неговото здраве и профилактика, хранене и хигиена, дневен режим и етапи на развитие. Информацията е представена от педиатри и специалисти по детски болести. Нов епизод от поредицата ще бъде публикуван всеки месец в портала „Ние сме семейство“ на официалната интернет страница на Kaufland България, както и на страниците на веригата в социалните мрежи.

Kaufland България е силно ангажирана с множество инициативи в полза на децата – дарителски програми, облагородяване на градската среда, образователни програми и инициативи в подкрепа на балансираното хранене и активния начин на живот. Веригата целогодишно предлага голямо разнообразие от стоки за бебета и деца със сертифицирано качество – детски храни, козметика, текстил, играчки, включително и под собствените марки Kuniboo®, bevola®, Hip & Hopps® и Kidland®. През 2022 г. Kaufland получи сертификат „Компания – приятел на детето“ от Национална мрежа за децата в потвърждение на своите успешни политики в полза благосъстоянието на децата и заради подкрепящата среда, която компанията осигурява на своите служители с деца и техните семейства.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес