ЕОН праща агрегати, за да пусне ток

5161
ЕОН праща агрегати, за да пусне ток

Ако няма нови аварии, ще бъде направено всичко възможно електрозахранването на всички населени места в областите Габрово и Велико Търново да бъде възстановено.

Ако в най-трудно достъпните райони останат селища без ток, там ще бъдат доставени агрегати до пълното възстановяване на електроразпределителната мрежа. Това съобщиха от ЕОН по повод прекъснатия ток в двата региона след падналия обилен сняг през почивните дни, предаде БЛИЦ.
През събота и неделя в отстраняването на повредите са се включили 50 екипа на компанията, уточняват от фирмата. В събота без ток останаха над 180 населени места на територията на Североизточна България. В понеделник сутринта те бяха намалени до 60, от които 46 в област Габрово и 14 в община Елена.

Към 13 ч. днес населените места без електрозахранване в област Габрово са намалени до 38. В област Велико Търново след поредните изключвания на изводи заради продължаващи валежи и обледяването на електропроводите селищата без електрозахранване са се увеличили до 52 предимно в общините Елена и Златарица.

Към 13 ч. общо над 6000 клиенти в засегнатите райони все още са били без ток.

140 деца са блокирани в родопска хижа

140 деца от Варна са блокирани в родопската хижа "Копривките". Причина за това са големите снегонавявания и падналите дървета по пътя д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com