Фандъкова: Пожарът на Витоша е локализиран почти изцяло

4436
Фандъкова: Пожарът на Витоша е локализиран почти изцяло

След работата на хеликоптерите се забелязва, че пожарът на Витоша е локализиран почти изцяло. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде „Фокус”.

В момента са направени няколко километра просеки. Около 1,5 метра е голяма просеката, по която може да се движи техниката на пожарната. Има една отсечка, по която се работи днес, която трябва да се приключи, за да сме сигурни, че пожарът ще бъде локализиран изцяло в следобедните часове, каза тя. В момента има едно малко огнище, което се гаси, а всичко останало е само дим. Важно е заради високите температури да не допускаме да се разгори отново. Трябва максимално бързо да се реши този проблем, за да са спокойни хората, добави Фандъкова.

Пожарът расте. Екипировка няма

Пожарникари и доброволци едва смогват с разрастването на пожара във Витоша. Основният проблем, за който информират всички екипи е, че ...

Няма опасност за хората, проверихме въздуха, изпратихме да се направи проверка и на водата. Горе има над 400 души – пожарникари, горски, военни, доброволци, включително и доброволци на Столична община, които са на място и работят по просеките.

Специалистите казват, че трябва да се направят още 300-400 метра просеки в най-трудния участък, където техника не може да влезе и се работи само на ръка, обясни тя.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com