Късометражен филм е част от кампанията срещу шофирането в нетрезво състояние

5641
Късометражен филм е част от кампанията срещу шофирането в нетрезво състояние

Компанията Перно Рикар България представи днес своята нова програма за социална отговорност с първа прес конференция, провела се в пространството на BETAHAUS София.

„Шофиране = Отговорност“ е разработена от компанията Перно Рикар в отговор на един от поетите от алкохолната индустрия ангажименти към Световната Здравна Организация за ограничаване на шофирането в нетрезво състояние. Целта на програмата е повишаване на информираността на младите и бъдещите шофьори за опасностите от шофирането в нетрезво състояние – отговорност, поета от компанията в световен мащаб.

МВР хванало хиляди неправоспособни шофьори

Близо 47 хиляди нарушения по пътищата на страната са установени при проверки през август, съобщи по време на блиц парламентарния контро...

Програмата цели добавянето на набор от занятия в учебната програма на 12 клас. Атрактивна методика и нестандартен подход са сред отличителните й черти. Тя е изградена от няколко основни компонента и включва късометражен игрален филм, комикс и информационна уеб платформа, която ще бъде активирана на 17 септември, в началото на учебната година. Специален наръчник на класния ръководител ще служи за улеснение при провеждането на „Час на класния“, посветен на безопасното шофиране.

Първият модул „Бъди отговорен - не шофирай пил“ се обръща към възрастовата група 18-25 като една от- най рисковите по отношение на шофирането в нетрезво състояние. Това е възрастта в която младите хора стават пълноправни членове на обществото, но не са достатъчно подготвени за някои от отговорностите и за последствията от взетите решения. Затова те са основна целева група, а самите учители и университетски преподаватели - посланици, като значими фигури в живота на дванадесетокласниците и студентите.

Часът на класния е идеален вариант за провеждане на дискусия по темата сред 18-19 годишните, а университетската аула осигурява среда за дискусия и промяна на нагласи сред малко по-големите и вече оформящи се като отговорни членове на обществото студенти.

Един от основните компоненти на програмата е късометражният игрален филм „Моментът никога не е само един“, чиято първа прожекция бе реализирана в рамките на представянето на програмата в BETAHAUS. Режисьор на продукцията е Зоран Петровски („Под прикритие“, „Революция Z”), а сценарист е Георги Иванов („Под прикритие“, „Революция Z”). В основните роли влизат млади актьори, а съставът се допълва от добре познати имена като Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестров и Филипа Балдева.

Само за седмица - хиляди хванати да карат с превишена скорост

Резултатът от една седмица проверки за нарушения по пътищата - над 9 000 шофьори са хванати да карат с по-висока скорост от разрешеното...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com