Лица с фалшиви студентски книжки опитали да влязат в СУ

27763
Лица с фалшиви студентски книжки опитали да влязат в СУ

Вчера лица с фалшиви студентски книжки опитали да влязат в Софийския университет с цел да дискредитират протеста на студентите, окупирали аудитория 272 в учебното заведение. За това се съобщава във Фейсбук групата „Ранобудните студенти”. Едноименната младежка организация е вдъхновител и изпълнител на акциите с окупиране на зали, които се провеждат в няколко факултети на СУ, както и в Нов български университет и Лесотехническия университет.

Самите студенти са разбрали за вчерашния опит за дискредитиране на окупацията от портиер на Университета.

С навеждане не става, студентите се събудиха, казват знакови фигури

Над 30 доценти и преподаватели подкрепиха своите студенти, които окупираха 272-ра зала в Софийския университет, журналистическия факулт...

„Лица с фалшиви студентски документи и хора с типичния кваратен антропологически тип, обговарян редовно от проф. Янакиев, които са се опитвали да влязат в сградата на Ректората, за да дискредитират Окупацията”, пишат в социалната мрежа студентите.

Ще има резултат от студентската акция, каза професорът по конституционно право Георги Близнашки в сутрешния блок на Нова телевизия. В обществото ни вече има дълбок разлом, има сблъсък между гражданското общество и олигархията, подчерта Близнашки. Сега се отива към нови форми на протест – улицата вече се уморява, но студентите поеха щафетата, заяви още той.

Когато университетът се събуди, когато се вдигне градусът, обикновено правителствата падат. Нека си спомним, че 1990 година 50 студенти окупираха сградата на СУ – после знаем какво стана, дори злонамерените историци, подчерта професор Калин Янакиев. За първи път студентите в 272-ра зала слушат лекции.

Решението на Конституционния съд за Делян Пеевски показа, че цинизмът с политическата ситуация в България продължава – това е поводът за студентското недоволство, заяви професор Янакиев.

Окупираха и Математическия факултет на СУ

Студенти от Математическия факултет на Софийския университет са окупирали най-голямата зала в сградата, съобщи Симеон Цветков, член на ...

Законът за офшорките предвижда да не могат печатни издания да бъдат притежавани от офшорни компании. Дали това не е тийнейджърски бунт на Пеевски срещу мама? Не е предвидена и санкция по тази хипотеза и това реално е нарушение на връзката хипотеза санкция в юридически аспект, каза още по време на лекцията си проф. Янакиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com