Миньорите готови за нов протест

6257
Миньорите готови за нов протест

Миньорите отново плашат с протест. По искане на синдикатите ще заседава браншовият съвет в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. В него ще участват всички въгледобивни дружества в страната, представители от министерството, Българския енергиен холдинг, Електроенергийния системен оператор, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и синдикатите, предаде Стандарт нюз.

Миньорите очакват решенията да гарантират повече работа за мините. Синдикатите предупредиха, че ако това не стане, са готови за протест.

Ситуация в мините продължава да е тежка. Само в държавната компания за добив на въглища в отпуск са пуснати 1500 души, тъй като няма работа.

По оценка на синдикатите вече има реална опасност минните компании да изпаднат в състояние, в което да не могат да изплащат заплатите. Затова настояват да се вземат мерки за по-голямо натоварване на ТЕЦ-овете, които работят с български въглища, а това ще осигури работа за миньорите

Протестиращите пак се разцепиха

Протестите днес продължават. Начело на народното недоволство обаче няма да са Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев, предаде Стан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество