Над половин милион разход за оградата, която няма да строим

4968
Над половин милион разход за оградата, която няма да строим
Правителството ще даде близо 400 000 лева на областния управител на Бургас, за да може да се разплати с проектантите

Правителството ще даде близо 400 000 лева на областния управител на Бургас, за да може да се разплати с проектантите на оградата, която трябваше да изградим на границата с Турция заради шапа и която в крайна сметка няма да правим,.

ДЗЗД "УРБАГЕОПЛАН" е извършило различни дейности по проектиране на оградата, сред които заснемане, изготвяне на парцелиран план и инвестиционен проект с количествено-стойностни сметки по видови работи в етапност съгласно ЗУТ по трасето на всяка една от областите Бургас, Хасково и Ямбол. Общата стойност на проекта е била 570 000 лева, като към момента са изплатени 171 000 лева и остават да се платят тези 399 000, които ще даде кабинетът. Независимо от това, че поради възникналите проблеми от техническо, организационно, екологично и финансово естество решението да се строи оградата беше отменено, дължимият остатък по договора между дружеството и областния управител на Бургас трябва и ще бъде изплатен.

Днес бяха отпуснати допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Министерски съвет в размер на общо755 000 лева, от тях 399 000 лева са за окончателно разплащане на изпълнението по договор между областния управител на Бургас и ДЗЗД"УРБАГЕОПЛАН", а останалите 356 000 лева са за ремонтни и довършителни работи в храма "Св. София".

Редактор: Ивайло Кючуков

Засилваме контрола по българо-турската граница

Контролът по българо-турската граница ще бъде засилен, въпреки решението, че няма да се издига защитна мрежа. Новите мерки ще бъдат п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com