Назначават още 2000 полицаи догодина

8970
Назначават още 2000 полицаи догодина

Към октомври 2013 г. допълнително в структурите на МВР ще бъдат включени още около 2000 полицейски служители. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов по време на годишната среща на българските местни власти, предаде Стандарт нюз.

В момента тече процедура по назначаването на 435 полицейски служители на територията на цялата страна, която трябва да приключи до края на година, още близо 500 служители ще бъдат назначени в първите три месеца на следващата година. Предстои обявяването на конкурси за назначаването на още 1019 служители, като до септември - октомври и те трябва да се включат в структурите на МВР, поясни вътрешният министър.

Правителството разработва стратегия за доброволните формирования, припомни вътрешният министър, обяснявайки, че това е тема, по която изпълнителната власт трябва да работи заедно с общините.

Цветанов призова кметовете и представителите на общинските съвети да споделят проблемите с районните и областните управления на МВР. Пред тях той говори за редица проблеми като поставянето на повече видео камери в общините, справянето с проблеми като трафика на хора и интеграцията на ромите и дори нашествията от комари в някои общини.

Редактор: Десислава Ушатова

Полицаите към Цветанов: Не сме доволни!

Служителите на МВР все още не са съгласни с условията на правителството. "Искаме да кажем на министъра на вътрешните работи Цветан Цвет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com