Нямам амбиции да ставам президент, отсече Йорданка Фандъкова

2130
Нямам амбиции да ставам президент, отсече Йорданка Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Нямам амбиции да ставам президент, отсече Йорданка Фандъкова в студиото на БНТ. Така тя коментира слуховете, че ще е жената-кандидат на ГЕРБ за вота наесен.

"Дискусиите предстоят, но аз лично имам достатъчно ангажименти в Столична община", отсече Фандъкова. Фандъкова коментира и скандала с отсечените кестени на Патриарха заради новия трети лъч на метрото. "Говорих с шефа на метрополитена и ще има промени. След Витошка ще преместят малко спирката, за да не засягат кестените", заяви кметът. Тя гарантира, че отсечените 19 дървета ще бъдат сменени с нови и обясни, че всяко отсечено дърво е голям проблем за нея.

Фандъкова се ангажира с кампания за превенция срещу агресията сред децата

Ангажирала съм се с кампания за превенция срещу агресията сред децата. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, по време ...

"Образованието е сред приоритетите на Столична община. Тази година инвестираме 13 милиона в строителство и детски градини, а 15 милиона за ремонти на училища", каза още етът на София Йорданка Фандъкова. "Общината има конкретна роля в образованието – ремонти и строителство. Директорите също имат своята инициатива", добави тя. Столичният кмет съобщи, че 30 училища и детски градини в София са включени в програмите за саниране. "Така с между 30 и 50% се намаляват разходите за отопление, а някъде и с повече", посочи Фандъкова.

Тя заяви, че Столична община ще разгледа и препоръките на омбудсманите на "Топлофикация-София" за проблемите между дружеството и абонатите му. "Настоявам да се работи много активно с гражданите, за да не се стига до съд за малките задължения. Но въпреки това задълженията трябва да се плащат", подчерта кметът на София.

Фандъкова каза още, че заводът за отпадъци работи от септември и в него се преработват 60% от отпадъците на столицата. "Още тази година 100% от отпадъците ще влязат в завода и в инсталациите за компостиране. Това е едно модерно съоръжение, което ни позволява да рециклираме отпадъците си", заяви Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество