Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Васил Терзиев оприличи София на "гето с надраскани фасади"

18 май 2024, 13:32 часа • 2192 прочитания

Гето с надраскани фасади. Столичани не заслужават да живеят в такъв град. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в пост в профила си във Facebook.

"В разговорите ми с хора, те най-често споделят, че драсканиците по сградите, липсата на осветление, разбитите тротоари и дупките по улиците са това, което очакват да се промени в града. София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади", пише Терзиев.

ОЩЕ: Крачка назад? Васил Терзиев с поредна мярка относно новото пътно движение в София

Градоначалникът съобщи, че са започнали с почистването на едно от емблематичните за София места - Националния дворец на културата.

"Ще възстановим вида на характерния врачански камък, с който е облицован НДК и който до този момент отговарящите за поддръжката фирми не са успявали да почистят. Върху него периодично са нанасяни пластове фасадна боя, за да заличат драскането със спрейове и замърсяването. Проведохме разговори с ръководството на НДК и се разбрахме заедно да върнем приветливата среда около най-оживеното място в града, където всекидневно се провеждат събития и концерти, идват хора от цялата страна, а децата на София се събират, играят, общуват", заяви Терзиев.

Той добави и че ще засилят контрола и видеонаблюдението около вече почистените места, така че на заловените нарушители да се търси цялата предвидена в закона отговорност.

Продължава почистването и на загрозените подлези, стени и фасади на обществени сгради.

В разговорите ми с хора, те най-често споделят, че драсканиците по сградите, липсата на осветление, разбитите тротоари и...

Публикувахте от Васил Терзиев в Събота, 18 май 2024 г.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес