Фандъкова се ангажира с кампания за превенция срещу агресията сред децата

1487
Фандъкова се ангажира с кампания за превенция срещу агресията сред децата
Снимка: БГНЕС

Ангажирала съм се с кампания за превенция срещу агресията сред децата. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, по време на Конференция „Детето – национален приоритет“,  съобщи Агенция „Фокус”.

По думите на кмета, грижите и усилията за децата в затруднено положение, децата с увреждания и децата без родители събират много усилия и подкрепа от всички институции.

Приеха бюджета на София, той е по-малък заради липса на проекти по еврофондовете

С 47 гласа "за", "против" - 10 и 2 се въздържаха Столичният общински съвет прие бюджета на общината за 2016 година в размер на 1,266 мл...

"Смея да твърдя, че полицията, Министерство на здравеопазването, БЧК, неправителствения сектор - всички работим много усилено за това", добави тя. "Аз бих искала да повдигна въпроса за всички деца - тези, които имат семейства и не живеят в бедност, защото за мен за всяко дете има риск, дори и от посланията, които отправяме", посочи Фандъкова.

"Аз съм се ангажирала и ще поканя всички, които имат желание, да се включат към една кампания, която да бъде насочена към превенция срещу агресията", заяви кметът. По думите ѝ, видими са зачестилите случаи на агресия от страна на деца, които на пръв поглед имат добри условия на живот.

"Наши партньори ще бъдат МОН, регионалният инспекторат, Синдикатът на учителите, синдикалните партньори. Каня всички да се обединим, защото това е изключително сериозен проблем, защото нашата общност поставя тези въпроси от много години", допълни кметът. Според нея е време обществото да се обедини. "Ще разчитаме изключително много на медиите, защото случаите като този с момичето от Стара Загора ни зарадваха много и ми се иска да показваме повече подобни случаи ", каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София