НКЖИ с над 3 млн. лв. щети по железния път от наводненията

3722
НКЖИ с над 3 млн. лв. щети по железния път от наводненията

Продължават възстановителните дейности в района на Харманли – Любимец. Извършва се почистване на засегнатите участъци, по съществуващия слабо засегнат релсов път. Осигурена е възможност за работа с механизирана земекопна техника за изграждане на насипи от скална маса, осигуряваща стабилитет на земното легло на железния път, предаде АСН.

Около 3 млн. лв. са щетите по железопътната инфраструктура след наводненията, причинени от скъсването на дигата на язовира на с. Бисер. В тази сума не са калкулирани загубите, които НКЖИ търпи от пропуснатите ползи, заради спряното движение.

Щетите са толкова сериозни, че ще отнеме поне месец, за да бъде възстановено движението по цялото направление до гръцка и турската граница.

В участъка Харманли - Любимец придошлата вода е отнесла над 900 м. железопътна линия, а в междугарието Гълъбово-Раднево около 30 м. от жп линията е на практика във въздуха и виси над 8-9 метра над мястото, където трябва да се изгради ново водоотводнително съоръжение.

ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура” - НКЖИ е създадена 2002 г. за поддържане и управление на железния път и съоръженията по жп мрежата на България. НКЖИ е самостоятелна, отделна структура от Холдинг БДЖ.

БДЖ: Движението на някои влакове е спряно

Поради обилни снегонавявания върху железния път и липса на изправни железопътни състави е спряно движението на някои влакове в различ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com