Нов взрив

5518
Нов взрив

Тази сутрин около 5.30 часа е регистриран нов взрив в склада край Петолъчката.

Специализираните екипи ще използват дистанционно управлявани машини, за да огледат района.

Продължава да важи забранена за влизане в трикилометровата зона около военните складове близо до петолъчката на територията на Ямболска област. Главният път София – Бургас между Петолъчката и с. Лозенец ще остане затворен най – малко и през утрешния ден.

Към настоящия момент няма загинали от тези, които са изведени вече от зоната, в която бяха взривовете. Има съмнения за жертви обаче сред тримата в неизвестност. Проверява се и системата за човешки ресурси в завода, за да се уточни точно колко са били работниците по време на аварията.

18 са работниците, които са преминали през лечебни заведения в Ямбол и Сливен, от тях седем са оставени на лечение. По информация на Министерството на здравеопазването осем души са приети в болница след взрива в складовете за боеприпаси край Петолъчката.

Девети пациент е постъпил в областната болница в Ямбол. Той е с нараняване на тъпанчето от взривната вълна, настанен е в отделение "УНГ". Така в това отделение вече има двама пациенти. Други трима са в хирургичното отделение на болницата, а още трима – в ортопедичното. Междувременно един пациент от постъпилите досега общо 9 души е бил изписан и в момента хоспитализираните в лечебното заведение на лечение са оставени 8 пациенти.

Около 150 души, предимно жени, болни и малки деца, бяха евакуирани в село Блатец. Те бяха от село Горно Александрово и бяха настанени в училище "Св. Климент Охридски", където им бяха предоставени дюшеци и одеяла за нощта. Днес специалистите ще решат дали е безопасно да се върнат в селото си.

В складовете е имало стари снаряди и боеприпаси, предназначени за утилизиране. Собственик на складовете е софийската фирма - Берета трейдинг.

БАН: Няма земетресение край "Петолъчката", тресе се от взривовете

Притеснени граждани търсеха трескаво информация в последните часове дали има регистрирано земетресение в района край "Петолъчката". Сп...

"Там няма, никога не е имало и няма да има някакви опасни вещества – нито химически, нито биологически, каквото и да е", каза Десислав Делев, собственик на Берета трейдинг.

Делев обясни, че взрив е имало в първи цех, веднага след него хората са побягнали и са напуснали базата. В складовете се утилизирали боеприпаси, които останаха след взривовете в Челопечене.
Режимът е изключително тежък и се контролира от МВР. "За съжаление обаче в нашата работа се случват производствени аварии, такова е естеството на работа", заяви Делев.

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com