Новини или Novini: Картината на печата за 18 ноември

2487
Новини или Novini: Картината на печата за 18 ноември
Снимка: iStock/Guliver

Новата седмица започва, а ние ще стартираме традиционно с преглед на най-важното от печата.

Сега

Обвиняемите за най-голямата фабрика за контрабандни тютюневи изделия /по определението на премиера Бойко Борисов/ се разминаха с мижави присъди, и то благодарение на прокуратурата, разкрива вестникът. В петък съдът одобри сключените споразумения между държавното обвинение и задържаните при спецакцията в пловдивското село Труд осем чужденци и четирима българи. Въпреки че стойността на конфискуваните цигари надхвърля 2 млн. лв., а самият Борисов заяви, че държавният бюджет е губел месечно между 15 и 20 млн. лева от дейността на цеха, 2/3 от подсъдимите получиха условни присъди. Осъдените ефективно пък няма да лежат повече от година и 4 месеца.

Труд

БСП отива на вътрешнопартийни избори тотално разделена. Това стана ясно след 7 часа заседание на Националния съвет на социалистическата партия, пише медията. Вътрешната опозиция не успя да наложи исканията си за промяна на устава за избор на председател на БСП и пълният цикъл на вътрешен вот ще мине и през пряк избор на председател. До оставка на председателя на БСП Корнелия Нинова така и не се стигна.

24 часа

От ежедневника анализират на "американската мечта на BG политиците".  От 1990 г. насам няма български президент или премиер, който да не е настоявал, дори молил за среща с актуалния домакин на Белия дом. “Аз снимка до камината в Белия дом си имам.” Така премиерът Бойко Борисов опитваше да неглижира упреците преди година, че нарочно е решил той да води делегацията на България за годишната сесия на ООН в Ню Йорк вместо президента Румен Радев. Намеците бяха, че го е направил само защото Радев има снимка с американския президент Доналд Тръмп, а пък Борисов си нямал.

Монитор

Медията се спира на предложение болничните от джипитата да се ограничат до 7 дни. Тази мярка срещу прекомерния им брой особено по празниците предложи социалният министър Румен Петков по време на посещението си в град Елена и уточни, че става въпрос за тези, които се дават от личните лекари.Министерството на труда и социалната политика предлага 15% увеличение на заплатите на работниците в социалния сектор за 2020 г., за да спрат протестите. Той призна, че в системата има текучества, причината за което били ниските възнаграждения и голямото натоварване

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com