Патриарх Неофит благослови българския народ

4820
Патриарх Неофит благослови българския народ

Благословия за целия български народ даде Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит по време на богослужението за Второ Възкресение в митрополитския храм „Св. Неделя” в София.

Патриарх Неофит прочете патриаршеското и синодално пасхално послание, подписано от всички митрополити на Българската православна църква, пред събралите се стотици миряни в митрополитския храм. Главата на Българската православна църква посочи, че Христовото Възкресение е тържество на живота, който е най-великият дар, даден на човека.

Христос Воскресе

Христос Воскресе, Воистина Воскресе – с тези святи думи България и целият православен свят посрещат един от най-светлите християн...

„В светлия ден на Христовото Възкресение отечески благопожелаваме на всички вас, верни чеда на Православната ни църква, в Родината ни и далеч от нея, духовен мир и преизобилна пасхална радост”, пожела патриарх Неофит, предаде Агенция "Фокус" и поздрави събралите се миряни с „Христос Воскресе!. Със запалени свещи в ръце миряните отвърнаха „Воистина Воскресе”.

По време на богослужението бяха прочетени откъси от Светото Евангелие на различни езици - гръцки, руски, иврит, арменски, френски, немски и английски. Това богослужение се нарича Второ Възкресение, не защото Христос е възкръснал два пъти, а защото за втори път в неделния ден в храмовете се чете евангелски текст, който отново разказва за Христовото Възкресение.

Богослужението за Второ Възкресение в митрополитския храм „Св. Неделя” в столицата продължи един час.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com