Actualno с жест за 24 май: Оставихме книги подарък на емблематични места в София (ВИДЕО)

2147
Actualno с жест за 24 май: Оставихме книги подарък на емблематични места в София (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

В ранни зори на 24 май решихме да изненадаме няколко наши читатели с малък жест по повод празника. Заедно с издателство "Софтпрес" оставихме няколко книги на любими български автори на някои от най-емблематичните места в София.

Случайни минувачи ще се зарадват на избрани творби от Иван Вазов, Алеко Константинов, Пейо Яворов и др. Всяка книга оставихме на съответните любими за софиянци локации – градинката пред Народния театър, бул. Витоша и къщата музей на Яворов.

Вярваме, че четенето е магия, до която всеки трябва да се докосне и идеята ни е да подарим емоция, свързана с книгите. Сигурни сме, че малките жестове остават да се помнят по-дълго, а обещаваме, че ще превърнем подаряването на книги на случайни хора в традиция – не само по празници, а и в делници.

Празнични събития в София

Снимка: Actualno.com

По повод празника в София се очакват големи тържества, на които може да присъствате и да доведете малчуганите, за да усетят атмосферата и духа на този специален за българската писменост ден.

Програмата за официално честване на празника в София ще започне с тържествено шествие от 10:30 часа, което ще тръгне от Министерството на образованието и науката (фонтана пред Археологическия музей). Тържествената церемония пред паметника на Светите братя пред Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" ще започне по традиция в 11:00 часа.

Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" обявява на 24 май Ден на отворените врати. "Идеалът като действителност" е документална изложба по случай 200 години от рождението на Найден Геров. Посетителите ще могат да я видят в централното фоайе на Националната библиотека до 14:30 часа. Изложбата се състои от документи и печатни издания за живота и дейността на Найден Геров.

Столичната община кани столичани и гостите на града да посетят с ВХОД СВОБОДЕН Софийската градска художествена галерия, парк-музей "Врана" и Зоологическата градина.

Книгите и писмеността завладяват и площад "Славейков" с фестивала "Да поЧетем", който ще представи многото и различни начини да се докоснем до българската книжовност с целодневна програма от културни прояви.

Всички страхотни събития може да видите в сайта на Столична община.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Седмична прогноза за времето за 17-23 юни 2024 г.

Прогноза за времето - 17 юни 2024 г. (понеделник)

Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам

Най-важното за деня, 15 юни

Прогноза за времето - 16 юни 2024 г. (неделя)

Интензивен трафик на някои гранични пунктове

Кой има имен ден днес, 15 юни, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 15 юни 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 14 юни 2024 г.

300 души блокираха "Петрохан", не искат тирове там

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Седмична прогноза за времето за 17-23 юни 2024 г.
Седмична прогноза за времето за 17-23 юни 2024 г.

Ще има ли достатъчно слънце през предстоящата седмица или отново ще трябва да носим чадърите заради летни дъждове? Вижте какво ще е времето в периода...