Предлагат освен "синя", и "зелена" зона в София

4318
Предлагат освен "синя", и "зелена" зона в София

Историческият център на София да остане „синя зона” с по-рестриктивно време за паркиране, а по-широкият център да бъде обособен в т.нар. „зелена зона”. Това предвижда доклад, внесен в Столичния общински съвет, от заместник-кмета по направление „Транспорт и транспортни комуникации” в Столична община Любомир Христов и тримата общински съветници от ПГ на ГЕРБ Екатерина Йорданова, Радослав Тошев и Кирил Георгиев.

Докладът е свързан с Програма за развитие на градския транспорт в София 2012 – 2015 г., като част от тази програма са предложенията за промяна в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община и промени в частта „Паркиране”. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Екатерина Йорданова, общински съветник от ПГ на ГЕРБ в Столичния общински съвет, и член на постоянните комисии по финанси и бюджет и децата, младежта, спорта и туризма.

Полет от летище София отменен заради снеговалежа

Летище София работи в зимни условия, с добра видимост, съобщиха от пресцентъра на летището. Към 12:30 часа движенията на самолетите се ...

Предвижда се разделяне на сега съществуващата синя зона на две, като историческият, административен център на столицата, остане „синя зона”, а бъдещата „зелена зона” ще обхване по-широкия център.

„Обсъждаме разлика в цената, защото целта е да бъде освободен центърът или да бъде лимитиран престоят за кратковременното паркиране в „синята зона”. „Зелената зона”, която предлагаме, ще бъде с по-големи възможности за паркиране, от гледна точка на време”, уточни Екатерина Йорданова.

Програмата за развитие на градския транспорт в София 2012 – 2015 г. е внесена за разглеждане в Столичния общински съвет преди две седмици. „Надяваме се, колкото се може по-бързо да бъде гласувана, в зависимост от това - как ще постигнем съгласие. Ангажиментът ни е – програмата да стои две седмици на сайта на общината, за да имаме възможност да я обсъдим с повече граждани на София и, където е нужно, да нанесем корекция, да се възползваме от предложенията на гражданите. Колкото по-бързо тя стигне в Столичния общински съвет и я приемем, толкова по-добре”, допълни Екатерина Йорданова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com