Прогноза за времето - 1 април (понеделник)

5093
Прогноза за времето - 1 април (понеделник)
Снимка: iStock/Guliver

През нощта беше ясно и почти тихо. Минималните температури се движеха между 0° и 5°, на отделни места в низините и котловините - малко по-ниски. Днес, 1 април, ще е предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността над Централна и Източна България. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°, по Черноморието ще са по-ниски - от 12° до 17°. В сутрешните часове налягането ще е близко до средното. През деня ще се повишава и ще стане по-високо от обичайното. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Евгения Егова.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 12°-17°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Седмична прогноза за времето за 1-7 април

Първият ден от новата седмица ще ни зарадва с топло и слънчево време. Валежи не се очакват, а максималните температури ще са между 12 и...

Над планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има главно след обяд над планините в източната половина на страната. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

Във вторник над западната половина от страната ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските райони ще превали слаб краткотраен дъжд. С до умерен вятър от североизток ще проникне малко по-студен въздух и температурите ще се понижат, повече в Източна България. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, максималните - между 14° и 19°, по-ниски в Североизточна България. В сряда и четвъртък ще има разкъсана, през първия ден предимно значителна облачност, почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток, дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 13° и 18°, по-ниски в четвъртък по Черноморието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com