Прогноза за времето - 13 юли (четвъртък)

7394
Прогноза за времето - 13 юли (четвъртък)
Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около и следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Има условия за градушки. Такава е прогнозата на времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН съобщи дежурният синоптик Анна Дякова, цитирана от "Фокус".

Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Температурите ще започнат да се понижават. Максималните ще бъдат предимно между 31° и 36°, в крайните югозападни райони до 39°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за юли.

Прогноза за времето - 12 юли (сряда)

Горещо ще остане времето и в сряда, но на места следобед ще превали дъжд, сочи прогнозата на НИМХ-БАН. През нощта срещу 12 юли ще е пр...

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобедните часове, главно над северната част ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

През следващите дни температурите ще продължат да се понижават. В петък ще е почти без валежи. В събота главно в Западна България, в неделя - из цялата страна на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.

 

Прогноза за времето - 11 юли (вторник)

Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури - м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com