Прогноза за времето - 4 октомври (петък)

7911
Прогноза за времето - 4 октомври (петък)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

През следващото денонощие през страната премина добре изразен студен атмосферен фронт. Това съобщи за агенция „Фокус” Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

От запад на изток ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд. През нощта по-значителни бяха количествата в планинските райони и по високите полета на Западна България, а през деня – в централните райони. На места в Югоизточна България валежите ще са придружени с гръмотевични бури, има условия за градушки. След обяд от северозапад валежите ще започнат да спират и облачността да се разкъсва.

Прогноза за времето - 3 октомври (четвъртък)

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, на места в равнините - с ниска облачност. Около обяд от зап...

В Дунавската равнина ще духа умерен, временно силен вятър, който постепенно ще отслабва. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен. Ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 7° и 12°, в източните райони: 10°-15°. Максималните температури също ще са в широк интервал: от 11°-16° в Западна България до 23°-25° в югоизточните райони. През нощта срещу събота, с изключение на северозападните райони, валежите ще продължат, по-интензивни ще са в Източна България.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за октомври, но ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, които след обяд и вечерта ще са интензивни и на места по южното крайбрежие ще са придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен, по Северното Черноморие временно силен, северозападен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще се задържат все още високи, между 18° и 23°. Температура на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2000-2200 метра от сняг. През предстоящата нощ значителни валежи ще има в масивите от Западна България, а през деня и през нощта срещу събота – в източната половина на Стара планина, Източните Родопи и Странджа-Сакар. Ще духа умерен, по високите и открити части силен югозападен вятър, който в масивите от Западна България ще постепенно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се понижават; максималната на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Прогноза за времето - 2 октомври (сряда)

Днес над България ще е предимно слънчево и топло за периода. Ще духа умерен вятър от южната четвърт, температурите ще се повишат и днев...

В събота вятърът ще отслабне. Облачността ще е променлива, по-често значителна. В източните райони сутринта все още ще превалява слабо, в процес на спиране. През нощта срещу неделя вятърът от северозапад отново ще се усили. На места от запад на изток ще превали, но впоследствие ще започне разкъсване и намаление на облачността.

В неделя ще бъде ветровито, с променлива облачност, почти без валежи. Дневните температури слабо ще се повишат.

В понеделник облачността отново ще се увеличи и ще е по-често значителна. Главно в Южна България и ще превалява. Северозападният вятър чувствително ще отслабне, временно и ще стихне, а по-късно ще се ориентира от изток. Дневните температури ще се понижат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг
Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Времето не е подходящо за туризъм, тъй като облачността е много ниска. Това съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).  Още: Внимание:...