Роми пробваха да нарежат Дунав мост за скрап

7309
Роми пробваха да нарежат Дунав мост за скрап

Трима роми бяха заловени в Русе, докато режат стоманени прегради от основите на Дунав мост.

Те са били хванати на местопрестъплението от патрул на Гранична полиция, който е конфискувал и микробус, пълен с газови горелки и бутилки с пропан-бутан.

Заради ниските води на Дунава част от брега и основата на 15-а колона, където са се намирали металните заграждения, са били оголени и до тях се е стигало сравнително лесно. За да успеят да пренесат по-лесно стоманените конструкции, ромите са изкопали траншея, дълбока 1,5 метра и дълга 3-4 метра. Тримата крадци не са очаквали, че в района обикалят патрули на Гранична полиция.

За случая веднага е бил уведомен областният управител на Русе Стефко Бурджиев, който е изпратил на място заместника си Веско Маринов, за да провери ситуацията. Оказало се е, че това не е първо посегателство, а и друг път ламарините са били рязани. Работна комисия с участието на представители на Национална компания "Железопътна инфраструктура", на чието разпореждане е Дунав мост, е отишла да даде експертно мнение за състоянието на моста. Според членовете на комисията опасност за сигурността на съоръжението няма, но при пълноводие на река Дунав може да бъде подкопан защитният насип на колоната.

При проверка на документите на извършителите е било установено, че единият е обявен за общодържавно издирване заради серия кражби в Силистра и Тутракан. Той е бил закаран там с конвой. Останалите двама са баща и син, които след разпит са били освободени. По случая се води следствие.

Редактор: Ая Косарова

Дунав мост 2 расте с 8 метра на ден

Само 160 метра делят моста между Видин и Калафат от неговото окончателно завършване, каза ръководителят на строежа - главният мениджъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество