След труса и буря

6889
След труса и буря

Пороен дъжд и силна буря бушуваха в следобедните часове в тъкмо поуспокоилата се от силното земетресения Софийска и Пернишка област.

Заедно с пороя имаше и много силна градушка. Ситуацията в много столични квартали е усложнена. Околовръстното шосе се задръсти.

БАН: Снощи сме имали късмет

След направените анализи на мощния земен трус с магнитуд 5,8 по Рихтер, експертите от БАН са категорични: "Имахме късмет!". Екип на Ге...

Над 150 сигнала за силен вятър и наводнени шахти са получени до момента на националния телефон за спешни повиквания 112.

"Паднали дървета, клони, наводнени шахти в София, Благоевград, Сандански, Петрич и Кресна. Две тревожни обаждания имахме от Петрич и Кресна, където водачи на моторни превозни средства бяха затиснати от големи дървета по време на движение. От един час насам получаваме сигнали, свързани със силния вятър. Над 2600 са получените сигнали във връзка със земетресението през миналата нощ", съобщи говорителят на системата Данка Недялкова.

Дърво падна в центъра на София заради бурята.

В пресечката между бул. "Витоша" и ул. "Кърниградска" падна един от кестените на улицата. Няма пострадали. Улицата е била безлюдна заради бурята.

Дянков: Ще ликвидираме земетресението

Държавата има ресурс за ликвидация щетите от земетресенията. Това заяви край Твърдица вицепремиерът Симеон Дянков. "За щастие, провер...

Очевидци разказаха, че веднага на място пристигнали хора от общината и нарязали дървото.

След обилния дъжд са наводнени две платна от Южната дъга на Софийски околовръстен път при „Макдоналдс” в посока „Цариградско шосе”. Аварийни екипи работят за отводняването на пътя. Движението е ограничено.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com