Свещениците срещу отделянето на децата от църквата

11525
Свещениците срещу отделянето на децата от църквата

Пловдивският митрополит Николай заклейми публично законопроекта за закрила на детето. Причина за това стана залегналата забрана за религиозни действия сред децата. "Има сили, които агресивно нападат душата на нашия народ", каза пред миряните в Смолян митрополитът, предаде КРОСС.

Владиката се обърна и специално към депутатите с думите: „Апелирам ви да имате вяра в Бог и да отстоявате българските интереси, защото да отделиш децата от вярата означава да ги убиеш".

Църквата скочи срещу часовете по секс

Светият синод скочи срещу сексуалната просвета в училищата, която проектозаконът за детето предвижда да залегне в българските школа. ...

От Светия синод на Българската православна църква също излязоха с официална позиция през седмицата по повод законопроекта за детето. Църквата се обяви и срещу това, че е заложено да бъдат предоставени повече права на детето. Според владиците това не бива да се случва.

Според проекта се предвижда глоба до 5000 лв., която застрашава родители, водещи децата си на църква, на политически митинги и събрания и на синдикални протести.

Според митрополитите законопроектът дава прекалено много права на децата и никакви задължения. В същото време родителите се поставят изцяло в подчинение на своите рожби и за сметка на тях нямат никакви права.

Редактор: Яна Баярова

Църквата: Човешкият живот е дар Божи и е недопустимо да се отнема насилствено

Във връзка с терористичния акт на летище Бургас изказваме най-искрени съболезнования на близките на загиналите и състрадаваме на тежк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com