Ромни подкрепя израелски военни удари по Иран

5565
Ромни подкрепя израелски военни удари по Иран

Претендентът за стопанин на Белия дом от Републиканската партия Мит Ромни е готов да подкрепи плановете на Израел за нанасяне на въздушни удари по Иран, за да се прекрати ядрената програма на Техеран. Това заяви неговият съветник по национална сигурност Дан Сенър, предаде БГНЕС.

"Ако Израел предприеме такива стъпки, за да предотврати развитието на тази програма, Ромни ще уважи това решение", каза Сенър пред журналисти, които придружават кандидата за президент по време на посещението му в Израел. Той също така потвърди позицията на Ромни, че Вашингтон трябва да "вземат всички мерки, за да убедят Иран да промени "ядрения" си курс".

Кандидатът на републиканците потвърди в разговора си с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, че се отнася много сериозно към опитите на Ислямската република да се превърне в ядрена държава.

Нетаняху призова да "бъдем честни и да признаем, че международните санкции нито на йота не са повлияли на плановете на Техеран". Според премиера за "промяна на ситуацията е необходимо да се добави сериозна военна заплаха".

От своя страна, Ромни обеща, че "няма да обръща гръб на иранския проблем". При това той има предвид не само ядрената програма, но и отношението на иранските лидери към Холокоста.

"Когато иранските лидери отхвърлят Холокоста или говорят за заличаване на евреите от лицето на земята, само наивен човек може да разглежда това като риторика", се казва в речта на Ромни, която той ще произнесе в Йерусалим тази вечер. Според него, така "аятоласите в Техеран проверяват нашите морални устои".

Редактор: Яна Баярова

Ромни не изключва използването на сила срещу Иран

Кандидатът за президент от Републиканската партия Мит Ромни не изключи възможността за използване на военна сила за разрешаване на ир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com